RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Чиновників і оточення АРМА запідозрили в шахрайстві на 400 тис. дол - ЗМІ

Посадові особи Агентства по розшуку і менеджменту активів (АРМА) можуть бути причетні до схеми з шахрайським заволодінням 395 тис дол.

Про це з посиланням на портал "СтопКор" пишуть "Вести".

Як пише видання, провернули оборудку в.о. голови АРМА Віталій Сигідін, заступник голови АРМА Володимир Павленко та начальник Управління менеджменту активів Вахтанг Бочорішвілі. До участі були залучені пов'язані з посадовими особами особи.

Йдеться про кошти, на які в червні 2020 Печерським районним судом міста Києва було накладено арешт. Загальна сума склала 395 090 дол і була передана в АРМА. Останнє, згідно з ч.1 ст.20 Спеціального закону, розмістило ці кошти на своєму депозитному рахунку, відкритому в АТ "Ощадбанк" під 2% річних.

22 червня Печерський райсуд скасував арешт згаданих коштів і АРМА, відповідно до ч.3 ст.20 Спеціального закону мало протягом трьох робочих днів повернути 395 090 дол їх законному власнику.

"Однак, незважаючи на численні звернення цього так і не відбулося. Натомість, до власника грошей і його адвоката звернулися люди, які за значну винагороду бралися "вирішити всі питання з АРМА" і швидко повернути кошти. Пізніше, Печерський райсуд Києва з нібито грубим порушенням встановлених в КПК України термінів повторно наклав арешт на грошові кошти, передавши їх знову в управління АРМА. На горизонті адвоката власника грошей і його адвоката з'явилися ті ж шахраї з тією ж пропозицією. На цей раз спілкування з шахраями ретельно документувалось і супроводжувалося правоохоронними органами. Як і підозрювалася, згадані шахраї виявилися нібито пов'язаними з керівництвом АРМА (В. Сигідін, В. Павленко, В. Бочорішвілі) особами", - пише видання.

Як говориться в матеріалі, згадані чиновники АРМА потрапили в розробку з негласними слідчими діями, порушеним кримінальними виробництвом, санкціями суду.

У жовтні Апеляційний суд Києва скасував право керування АРМА 395 090 дол, залишивши в силі лише арешт цих коштів. Тобто право зберігати у себе гроші АРМА втратив. Згідно з рішенням суду, АРМА має повернути їх органу досудового розслідування.

"Однак цього зроблено не було. Виявилося, що час спеціально затягувався. Адже вже 26 листопада через Печерський районний суд Києва надійшла заява про скасування арешту 395090 доларів США. Причому, не від законного власника. Не чекаючи рішення суду, АРМА віддало 395090 доларів США на підставі підробленого судового рішення невідомій третій особі", - йдеться в матеріалі.

Цією особою, як пише видання, виявився якийсь Ігор Король. 14 грудня він з'явився біля АРМА, маючи при собі підроблене рішення слідчої судді Печерського райсуду Бусик О.Л. від 14.12.2020 по справі № 757/52172/20-к; власноруч складену заяву з вимогою перерахувати йому 400 950 дол; копію власного паспорта.

"На третій день АРМА перерахувало на рахунок Ігоря Короля 400950 доларів США", - йдеться в матеріалі.