RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

На Прикарпатті сильний спалах коронавірусу - "допомогли" колядки та весілля

Причиною спалаху коронавірусної хвороби в Івано-Франківській області, через яку не вистачає місць у лікарнях обласного центру, могли послужити святкові масові - так звана Розколяду.

Про це повідомив Укрінформу начальник ГУ Держпродспожівслужби в області Роман Гурський.

За його словами, під час богослужінь в храмах люди, які знаходяться в масках не піддавалося такому ризику зараження, як під час масових святкувань.

"Коли сходяться з двох сіл в будинок культури, або народний дім або в храм, і всі знімають маски і колядують, то ймовірність зараження з 10 зростає до 100", - стверджує Гурський.

Ще однією причиною спалаху коронавирусной інфекції в області він назвав багатолюдні весілля, які проводилися в цей час і на які приїжджає багато людей з різних регіонів. Також на збільшення кількості хворих коронавірусів вплинув приїзд великої кількості туристів, особливо на гірськолижні курорти, які залишалися відкритими під час локдауна.

"У січні ми пережили локдаун, державні та релігійні свята. Все закрито, гірськолижні курорти - відкриті, міста - відкриті, готелі - теж. Люди їдуть, бо скільки можна сидіти вдома", - сказав з цього приводу Гурський.

За останніми даними, в Івано-Франківській області протягом середи, 17 лютого, було зареєстровано 799 нових випадків COVID-19 і 10 летальних випадків.

У 5 з 26 медустанов, які приймають коронавірусних хворих (в Івано-Франківській, Яремчанській, Солотвинській, Косівській і Лисецькій лікарнях) заповненість ліжко-місць доходить до 100%. Складна ситуація спостерігається в медустановах Надвірної, Коломиї та Долини.

Як повідомляв "Апостроф", в Чернівецькій області склалася критична ситуація з коронавірусом. У лікарнях закінчуються місця для пацієнтів з COVID-19.