RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Немає статистики - немає коронавируса: популярна серед українських туристів країна пішла на хитрий хід

Одна з країн з "зеленої зони" по коронавірусу пішла на хитрий хід, щоб показати себе з хорошого боку. До такого способу вдавалися кілька країн з тих пір, як з'явився коронавірус. На відміну від України, яка чесно показує свою статистику, а в останню добу навіть побила сумний антирекорд по захворюваності.

Про це повідомляє офіційний сайт ВООЗ.

Представники ВООЗ закликали владу Танзанії відновити відкриту публікацію статистики за кількістю інфікованих вірусом COVID-19. Відомо, що статистика про хворих відсутня з травня 2020 року, саме тому офіційно коронавіруса в цій країні немає.

На цю тему висловився генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адха Гебреісус. Глава відомства зайнявся питанням Танзанії після того, як помер віце-президент острова Занзібар Сейф Шаріфа Хамада. Повідомлялося, що чоловік помер від вірусу, який прийшов з Піднебесної.

Глава ВООЗ закликає Танзанію не ігнорувати статистику і припинити приховувати дані, а також готується до вакцинації населення. За словами гендиректора ВООЗ, у жителів республіки, які виїжджали за кордон, виявляли вірус COVID-19, а це значить, що в Танзанії він точно є.

Примітно, що це не перший випадок, коли країни намагаються приховати статистику. Ще на початку пандемії з такими звинуваченнями виступали на адресу Російської Федерації, але влада Росії спростувала ці домисли. Також були звинувачення на адресу Бразилії, тут вина вже була доведена, президент латиноамериканської країни не хотів публікувати дані про зараження вірусом COVID-19.

Як писав “Апостроф” раніше, з 24 лютого Україна повернеться до адаптивного карантину, який передбачає поділ регіонів на чотири зони в залежності від епідемічної ситуації.