RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Такого не було з початку пандемії: в Україні побито сумний антирекорд по коронавірусу

В Україні знову спостерігається сумна статистика за кількістю інфікованих вірусом COVID-19 і навіть побитий черговий антирекорд. У деяких регіонах дуже багато нових випадків зараження. У такий ситуації країна ще більше чекає першу партію індійської вакцини від коронавируса CoviShield.

Про це повідомила в Facebook заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак

У Чернівецькій області повідомили про 1029 нових пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Це найбільша кількість з моменту початку пандемії вірусу COVID-19. Інформацію підтвердила заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. За словами Наталії, минулий тиждень побив величезну кількість рекордів. Не так давно регіон побив антирекорд за кількістю госпіталізацій за 24 години - 131.

За словами Наталії, таких показників в регіоні за весь час пандемії ще не було. Вона підкреслила, що в області дотримуються чіткого плану щодо розгортання додаткових ліжок.

В цей план включені майже всі медичні установи і з 22 лютого 2021 року розгорнуто ще близько 500 ліжок. Це відбуватиметься в кілька етапів, для цього будуть залучені додаткові працівники. Крім того, Гусак підкреслила, що в медичних установах регіону продовжують покращувати кисневе забезпечення пацієнтів.

У Чернівецькій області було зафіксовано 51 263 випадки інфікування вірусом COVID-19.

Як писав "Апостроф" раніше, в Індії на заводі-виробнику в місті Пуне відвантажили першу партію вакцини AstraZeneca (CoviShield). 500 тисяч доз вакцини їдуть в Україну і будуть розподілені між регіонами згідно з планом МОЗ.