RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Hyundai відкличе понад 80 тис. електромобілів по всьому світу - можуть спалахнути в будь-який момент

Південнокорейський автовиробник Hyundai відкличе приблизно 81 700 електромобілів по всьому світу через загрозу загоряння батареї.

Про це в середу, 24 лютого, повідомило агентство Yonhap з посиланням на заяву компанії.

Hyundai планує замінити систему управління батареями у 75 680 автомобілів моделі Kona, 5 716 автомобілях моделі Ioniq і 305 електробусів. З них 26,7 тис. автомобілів були продані в Республіці Корея - в цій країні заходи із заміни деталей почнуться в кінці березня, в інших країнах світу - в квітні.

Батареї були виготовлені дочірнім підприємством компанії LG. Місцевий регулятор з безпеки транспортних засобів прийшов до висновку, що можливість загоряння пов'язана з неполадками системи управління батареями при швидкій зарядці. Відкликання автомобілів обійдеться автоконцерну в один трильйон вон ($899 млн). Hyundai планує розділити витрати з виробником батарей.

Як зазначає агентство, після оголошення про наміри щодо відкликання акції Hyundai впали на 3,9%, вартість цінних паперів афілійованої компанії Kia зменшилася на 4,7%.

Як повідомляв "Апостроф", корпорація Honda попередила, що відкликає з продажу понад мільйон автомобілів після того, як були виявлені проблеми з паливним насосом.