RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​Журналістка розповіла про жахи в ковідній лікарні в Коломиї: відео

У лікарні міста Коломия Івано-Франківської області люди помирають від коронавірусу.

В Україні 8 тис. нових випадків коронавірусу за добу: статистика на 26 лютого

Про це повідомляє журналістка Анастасія Нагірна на своїй Facebook-сторінці.

Лікар медустанови поділився, що було складно, коли від вірусу померли два брата. Їх мама просила врятувати хоча б одну дитину, коли один з чоловіків вже помер, а другий лежав в лікарні. Один з них був 1979 року народження, інший народився в 1974 році.

У відділенні не вистачає кисню. У багатьох погане передчуття і починається паніка. Вона розвивається через недостачу препаратів. Безкоштовні ліки є, але це 10% від тих, що потрібні хворим на COVID-19.

"Іноді чекаєш нової зміни лікарів - як сонця. Тому що розумієш, що пацієнт якийсь ось-ось помре. Дуже хочеться бігти і не бачити", - поділився медик.

Він розповів, що також в лікарні лежить 23-річна дівчина. Вона довго лікувалася вдома, а тепер у неї пішли ускладнення. Вона лежить і стогне.

Люди, у яких коронавірус у важкій формі, мають проблеми з легенями, у них густіє кров, не вистачає повітря. Легені стають схожими на печінку - тверді і стиснуті.

Інший лікар поділився, що після зміни їздить лікувати знайомих, так як багато хворих. А в той же час в самій лікарні лікарі сильно втомлюються - багато пацієнтів. На допомогу їм приходять волонтери. Найчастіше це родичі тих, хто лежить в лікарні.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з правилами адаптивного карантину, Україна поділена на епідемічні зони, які оновили 26 лютого - дві області потрапили в "червону" зону, а вісім - в "помаранчеву".