RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Арктика про себе ще нагадає: синоптик попередила українців про аномалії навесні

В Україні березень 2021 року може бути прохолодніше звичайного через вплив Ла-Ніньї - кліматичного явища, що регулярно виникає в тропічних широтах південної частини Тихого океану.

Про це заявила вчений-кліматолог, науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, повідомляє "Сегодня".

За її словами, істотних місячних і сезонних аномалій приземної температури повітря та кількості опадів в Україні навесні не очікується, але березень буде холоднішим, а травень - спекотнішим.

"З огляду на, що вплив Ла-Ніньї і Полярного вихору на циркуляцію атмосфери в Північній півкулі буде зберігатися, хоча і зменшуватися з часом, можливі короткочасні заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу і сходу, які зумовлять нестійку погоду, особливо в першій половині весни", - зазначила вона.

Як відомо, Ла-Нінья (іспанською "Малятко") може викликати похолодання, оскільки стабільний східний вітер жене теплу воду від берегів Перу і Чилі в сторону Індонезії і Австралії. У результаті на поверхню піднімається холодна вода з морських глибин, і в регіоні настає похолодання.

Читайте також матеріал "Апострофа": Мороз, холод і дощі - народний синоптик дав прогноз на весну.