RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Весна готує українцям неприємний "сюрприз": синоптик дав детальний прогноз по місяцях

Весна в 2021 році запам'ятається українцям температурними гойдалками, морозними ночами і рясними опадами.

"Апостроф" публікує свіжий прогноз погоди народного синоптика Леоніда Горбаня.

Березень

Початок весни буде морозним, а до 7 березня стовпчики термометрів опустяться до -7 градусів. Але точний прогноз дати складно, як стверджує Леонід Горбань, через рясні снігопади, які обрушилися на Україну в лютому.

"Дуже багато випало снігу і танути він буде дуже довго. Танення непередбачуване і не зовсім ясно, наскільки швидко сніг піде. Хоча в березні є період дощів, і якщо вони підуть - буде проблема. Київська дамба трошки потече. Хоча є така давня народна прикмета : якщо старий новий рік випадає під наростаючий місяць, то чекайте великої води. А в цьому році навпаки: 13 cічня був спадаючий місяць", - пояснив народний синоптик в коментарі журналістам.

Квітень

У другому місяці весни українцям не варто очікувати різкого потепління. На початку квітня буде морозна погода до -3 градусів, друга декада буде більш прохолодна, а в кінці місяця очікується сильний вітер і дощі.

Травень

За прогнозом Леоніда Горбаня, традиційної спеки в останньому весняному місяці не буде, і травень буде прохолодним. Більш того, синоптик попередив, що рік Бика може стати найбільш неврожайним.

"2021 рік - рік Сатурна. Очікується найбільш неврожайний рік з усіх семи років під керуванням планет. А 2024 рік - дуже жорстока посуха. Я дав ці розрахунки до Верховної Ради та Кабміну", - підсумував Горбань в коментарі виданню "Апостроф".

Раніше ми розповідали, коли в Україну повернуться снігопади з дощами.