RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Арктичний холод і екстремальні опади: синоптики розповіли, якою буде весна в Україні

В Україні початок весни в 2021 році буде холодним, не виключені навіть снігопади.

Про це заявила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова, повідомляє "Сегодня".

"У березні знову вдарять морози і снігопади. Але сильних морозів, більше 10-15 градусів вночі, вже не очікуємо. У другій половині березня знову потеплішає", - зазначила вона.

За словами синоптика, квітень і травень будуть дивувати українців частими змінами погоди і екстремальною кількістю опадів.

У свою чергу, вчений-кліматолог, науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух заявила, що нинішній березень може бути дещо прохолоднішим, ніж звичайно, а травень теплішим.

"З огляду на те, що вплив Ла-Ніньї і Полярного вихору на циркуляцію атмосфери в Північній півкулі буде зберігатися, хоча і зменшуватися з часом, можливі короткочасні заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу і сходу, які зумовлять нестійку погоду, особливо в першій половині весни", - зазначила вона.

Як відомо, Ла-Нінья (іспанською "Малятко") може викликати похолодання, оскільки стабільний східний вітер жене теплу воду від берегів Перу і Чилі в сторону Індонезії і Австралії. У результаті на поверхню піднімається холодна вода з морських глибин, і в регіоні настає похолодання.

Читайте також матеріал "Апострофа": Мороз, холод і дощі - народний синоптик дав прогноз на весну.