RU  UA

"Група смерті" під Дніпром, аварія вертольота в Туреччині і третя хвиля коронавірусу - головні новини 4 березня

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили "групу смерті", де дітям наказували себе травмувати, у Туреччині розбився військовий гелікоптер, а прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про початок третьої хвилі коронавірусу. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Викриття "групи смерті"

На Дніпропетровщині правоохоронці врятували від самогубства неповнолітню та викрили діяльність так званої "групи смерті". Адміністратором пабліку була 15-річна дівчинка з Кривого Рогу.

Дівчина давала учасникам групи небезпечні для життя завдання. У неї вже провели обшуки. Правоохоронці вилучили в адміністраторки ресурсу мобільні телефони, планшет і ноутбук. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про доведення до самогубства.

"Спочатку у чаті було близько 500 осіб. Коли адміністратор почала давати завдання наносити собі тілесні ушкодження, там залишалося 13 осіб. Як правило, вони були неповнолітніми. Вони надсилали фото поранень, після чого отримували наступні завдання. Таких завдань могло бути більше п'яти на день", - розповів начальник ГУНП у Дніпропетровській області Анатолій Щадило.

Авіатроща у Туреччині

У Туреччині розбився військовий гелікоптер. Внаслідок авіатрощі 11 людей загинули, ще двоє постраждали. Травмованих солдатів доправили у лікарні.

Гвинтокрил упав у місті Татван, що в провінції Бітліс. За даними Міністерства оборони країни, борт зник із радарів за пів години після вильоту та не виходив на зв'язок.

На місце трощі негайно відправили пошуково-рятувальну групу, дрон та вертоліт. Міноборони розпочало розслідування щодо обставин авіакатастрофи. Місцеві ЗМІ пишуть, що гвинтокрил міг упасти через негоду чи технічні несправності.

Третя хвиля коронавірусу в Україні

В Україні розпочалася третя хвиля епідемії коронавірусу. Про це офіційно заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Якщо кількість хворих стрімко зростатиме під час адаптивного карантину, вся країна може піти на тотальний локдаун.

Крім того, в Україні зафіксували випадок інфікування британським штамом коронавірусу. Хворий проживає в Івано-Франківську, який належить до червоної карантинної зони. Про випадок зараження вже повідомили у ВООЗ.