RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Україна схвалила вакцину CoronaVac: наскільки вона ефективна і які побічні ефекти

Україна зареєструвала китайську вакцину від COVID-19 CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd.

Про це повідомили в АТ "Лекхім" (Київ) є уповноваженим представником китайської компанії Sinovac Biotech в Україні, пише "Інтерфакс-Україна".

В рамках контракту з Міністерством охорони здоров'я про постачання 1 млн 900 тисяч доз вакцин від COVID-19 китайської Sinovac Biotech, "Лекхім" повинен поставити в Україну перші 700 тисяч доз в березні. Ціна однієї дози - 18 доларів.

CoronaVac - інактивована вакцина. Це означає, що в ній є вбиті вірусні частинки, які не можуть викликати хворобу, але викликають імунну реакцію.

Для досягнення ефекту необхідно робити дві ін'єкції з інтервалом в два тижні.

Згідно з висновками фахівців Інституту Бутантата, який проводить масштабні випробування вакцини CoronaVac, її ефективність нижче 60%, але вище 50%. В середньому він становить 50,4%.

Нещодавно з'явилися повніші дані про ефективність вакцини CoronaVac.

Так, CoronaVac може запобігти 50% будь-яких випадків, 78% середньої тяжкості і 100% важких симптомів і летальних випадків COVID-19.

Точних даних про побічні ефекти від вакцини Sinovac поки немає. Як повідомили дослідники, найсильнішим побічним ефектом від ін'єкції препаратом була локалізована біль в місці уколу, а також головний біль і втому.

Як повідомили в "Лекхимі", алергічні реакції з'явилися в 0,3% учасників. Анафілактичних реакцій не було.

Читайте також матеріал "Апострофа": Україна бере участь в великому експерименті по вакцинації від коронавірусу і ніяких гарантій немає - лікар-інфекціоніст.