RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

COVID-19 можуть заражатися 40 тис. осіб на день: вчені озвучили страшний сценарій для України

В Україні навесні коронавірус можуть підтверджувати у 40 тис. осіб щодня, а вмирати від цієї хвороби можуть по тисячі пацієнтів за добу.

Третього локдауну не уникнути: роз'яснення епідеміологів і реакція українців

Таку заяву зробив кандидат біологічних наук Володимир Галицький з Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України, повідомляє прес-служба академії.

На його думку, нова хвиля вірусу буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння. Зупинити її можна тільки в тому випадку, якщо терміново вакцинують 50-70% населення.

За його словами, в кінці зими або на початку весни стрімко зростає експресія основного вірусного рецептора - ACE2. З цієї причини для зараження COVID-19 потрібно набагато менше вірусних частинок.

"Для гарантованої зустрічі віріонів з рецепторами на поверхні клітин альвеол легенів стає потрібно в сотні разів менша кількість віріонів", - сказав Галицький.

Фахівець упевнений, що руйнівний потенціал весняної хвилі епідемії COVID-19 очевидний.

"Ми попереджали ще з осені, ще до моменту виявлення більш вірулентних штамів, весняна хвиля неминуча і буде супроводжуватися високою кількістю важких випадків, що зажадають госпіталізації, а також високою летальністю. На жаль, нікого це не цікавило", - сказав він.

Нагадаємо, що в Києві, який може виявитися в червоній епідемічної зоні, дуже важка ситуація з розміщенням в лікарнях людей.