RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Українця, важко постраждалого в ДТП у Польщі, хотіли виставити з лікарні: розповідь дружини

У польських лікарнях залишаються 20 українців, які 6 березня постраждали в аварії автобуса Познань-Херсон. Деякі потерпілі скаржаться, що їх намагаються якомога швидше виписати, не враховуючи їх стан.

Про це пише "Сегодня".

Один з пасажирів автобуса вижив дивом - у нього зламані нога і хребет, а також численні забої. Його доставили в клініку Ярослава, де незважаючи на важкий стан, кілька днів не починали лікування, поки його дружина не підняла шум.

"У мене є ціла купа записів, куди я дзвонила. Тут і посольство, тут і МОЗи, тут і МЗС. Поки я до них не додзвонилася, йому навіть обстеження ніякого не робили взагалі", - розповіла жінка.

Зрештою операцію чоловікові все ж зробили, але зараз намагаються відправити додому. Це пояснюють тим, що лікарня переповнена хворими COVID-19. При цьому потерпілого переконують щоб він підписав документ, нібито він сам хоче вже виїхати. Однак в його стані транспортування дуже проблематичне.

Його дружина розповіла, що страхова компанія з лікарнею домовилася, і українець пробуде в Ярославі до кінця тижня. Потім медичним транспортом в лежачому стані його перевезуть в Україну або знайдуть інше медустанову для реабілітації в Польщі.

"Ліміт 30 000 євро. Ми покриваємо всі витрати на його госпіталізацію, на операцію", - сказав глава правління страхової компанії Дмитро Грицута.

У той же час польська сторона спростовує заяви українських дипломатів, що українцям не відразу надали допомогу.

"У зв'язку з помилковою інформацією, наданою генеральним консулом України в Любліні, що нібито лікарі клініки в Ярославі відмовилися оперувати постраждалих в аварії українського автобуса, я хотів би запевнити, що місцева лікарня надала допомогу всім одинадцяти громадянам України", - заявив посол Польщі в Україні Бартош Цихоцька.

У свою чергу український консул заявив, що має письмові підтвердження зворотного.

"Я маю звернення наших громадян письмово і по телефону. Вони нам слізно кричали і просили про допомогу, їм відмовляли. Після нашого втручання питання вирішене", - заявив український дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", Анастасія Кочеткова, яка потрапила в жахливу ДТП з автобусом в Польщі, у важкому стані і потребує допомоги.