RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Організація "на висоті": українець поділився показовим фото вакцинації від COVID-19 і порівняв з Німеччиною

В Україні триває вакцинація від коронавірусу. В мережі порівняли, як відбувається щеплення в нашій країні та Німеччині.

Про це розповів у Facebook Євгеній Вілінський.

За його словами, його мамі у Німеччині вже зробили щеплення проти COVID-19. За декілька тижнів до початку вакцинування, вона отримала опитувальник з питаннями щодо її стану здоров'я та бажання вакцинуватись. За тиждень до дати щеплення їй надіслали запрошення до центру вакцинування.

"За декілька діб до щеплення їй перетелефонували, спитали про проблеми із здоров'ям, попросили принести її медичну карту. За день до призначеної дати перетелефонували ще раз, поцікавились поточним станом здоров'я, поінформували, що вже мають її дані, медична картка не потрібна", – розповідає чоловік.

У день щеплення вона приїхала у центр вакцинування, сказала, що довелось чекати десь з півгодини, поки йшла черга.

"Я здивувався, перепитав чи вони там усі разом чекали у натовпі. Звичайно, що ні - кожного, хто очікував на щеплення завели в окремий кабінет. Сміється, що виводили на щеплення як у тюрмі, тобто поки вакцинована людина не вийде і не пройде коридором, наступного клієнта не запрошували. У коридорі ніхто не мав перетинатись. За 4 тижні процедура повторилась, так само організовано", – написав Євгеній і опублікував фото, як відбувається щеплення в Україні.

На фото - процедура щеплення у Львові.

"У дверях стоїть ще пара людей. І це показове щеплення, можете уявити як це відбувається у звичайних умовах. І добре, що хоч маски одягли", - пише чоловік.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили найбільшу від початку року кількість нових випадків COVID-19. Хворобу підтвердили у майже 13 тисяч людей.

А з початку вакцинації в Україні щеплення від Covid-19 отримали 23 510 осіб.