RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Коли в Україні почнеться справжня весна: синоптик назвала дату

По-справжньому весняний період, коли середньодобова температура не буде нижчою +5 градусів, в Україні почнеться не раніше, ніж 5 квітня.

Про це повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова на сайті Obozrevatel.

За її словами, весна 2021 року відповідає своєму календарному часу і вкладається в усталені кліматичні терміни, хоча синоптик зазначила, що березень цієї весни видався затяжним.

"До 22 березня слід очікувати ще одну хвилю холоду. Вона буде не така, як попередня, трохи м'якша, але, тим не менш, збережуться такі умови - то тепло, то холодно", - уточнила Вазіра Мартазінова.

По-справжньому весна заявить про себе тільки на початку квітня.

"З 1-го квітня ми побачимо сонечко, побачимо радісні погодні умови. Такою буде перша декада. Якщо і будуть дощі, то незначні", - конкретизувала вона.

У наступні дні Вазіра Маразінова прогнозує нестійкість в погодних умовах. За її словами, до кінця місяця періоди похолодання будуть чергуватися з періодами потепління: 5 днів холодних, 5 днів теплих, 5 днів сонячних, 5 днів похмурих.

"До 10-квітня може бути похолодання, аж до заморозків в повітрі", - попередила синоптик.

Про те, якою буде погода навесні 2021 року читайте в матеріалі "Апострофа": Мороз, холод і дощі - народний синоптик дав прогноз на весну

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: