RU  UA

Назвуть на честь Бандери: один із найбільших стадіонів України хочуть перейменувати

У Львові місцева влада вимагає від Кабміну підтримати перейменування найбільшого стадіону області. "Арену Львів" хочуть назвати на честь Степана Бандери.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Ідея назвати стадіон іменем Степана Бандери не нова. Така пропозиція лунала ще дев'ять років тому. Однак тоді справа завершилася лише обговореннями.

Зараз депутати винесли це питання на сесію Львівської обласної ради. Вони звернулися до Кабміну та Міністерства молоді та спорту, оскільки "Арена Львів" перебуває у державній власності.

Перейменування стадіону підтримали 68 представників Львівскьої ОДА, натомість семеро чиновників від голосування утрималися. Варто зазначити, що це питання було одним із низки пропозицій, тобто голосували за нього пакетом. У зв'язку з цим наразі неможливо сказати, хто і за яке конкретно питання голосував.

За пропозицією депутатів, спортивний об'єкт мають назвати "Арена Львів імені Степана Бандери". Чиновники обґрунтували таку пропозицію тим, що своїх героїв треба пам'ятати та вшановувати. До такого рішення львіську владу підштовхнуло рішення Тернопільської міської ради, яким місцевий стадіон назвали на честь Романа Шухевича.

Ідея перейменувати об'єкт набула дуже широкого розголосу в соціальних мережах. Містяни не проти такого рішення, однак зазначають, що це питання зараз не на часі, оскільки область перебуває на межі потрапляння до червоної карантинної зони. Тож, на думку львів'ян, депутати мали б приділяти більше уваги медицині.