RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Дощове літо і суворий грудень: прогноз погоди в Україні до кінця 2021 року

Народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на 2021 рік.

Про це повідомляє видання "Сегодня".

Весна

Потепління в Україну прийде ближче до квітня. Але справжня весняна погода настане лише в 20-х числах квітня. Однак будуть і похолодання.

На початку травня очікуються дощі. У другій половині місяця буде спека і посуха. Прохолодніше стане на початку червня. Тоді знову дощитиме.

Літо

Перший місяць буде теплим, з частими дощами, іноді буде спека. В основному очікується тепла і комфортна погода.

У липні буде спекотно, але з дощами і грозами, які "розбавлять" місяць.

У першій половині серпня синоптик прогнозує посушливу спеку. У другій половині місяця вона ослабне. Прождут дощі. До кінця місяці похолодає.

Осінь

На початку вересня буде ще по-літньому. Але вже з 10-х чисел почнуться дощі. Бабине літо очікується на початку третьої декади місяця, але нетривале 2-3 дні.

У жовтні буде сухо, але холодно. Він порадує нетривалим бабиним літом в середині місяця. В кінці жовтня будуть дощі, а вночі навіть морози.

Холод продовжиться у листопаді. Очікується ранній сніг.

Зима - грудень

Горбань прогнозує морози в першому місяці зими. За його словами, частими будуть крижані дощі в першій половині місяця і сніг - у другій. В кінці грудня прийде справжня зима з морозами і снігопадами.

Як повідомляв "Апостроф", по-справжньому весняний період, коли середньодобова температура не буде нижче +5 градусів, в Україні почнеться не раніше, ніж 5 квітня.