RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Хочуть уникнути відповідальності: Геращенко вказав на важливий нюанс із затриманням біля ОПУ, фото

Один з учасників акції на підтримку засудженого за викрадення людини активіста Сергія Стерненка бив скло в дверях Офісу президента і був затриманий поліцією, йому пред'явлено звинувачення в хуліганстві.

Про це в Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

У той же час, один із соратників назвав затриманого "поліцейським провокатором". За словами друга Стерненка Романа Ратушного, учасники акції біля офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це нібито поліцейські провокатори.

Однак, протестувальники спробували "відбити" затриманого для того, щоб він уникнув відповідальності за скоєне, що свідчить проти версії, висловленої Ратушним.

"Якщо це дійсно так, і поліцейський затримали поліцейського провокатора, а не звичайного вандала - хулігана, то я не розумію чому вчора в відділення поліції прийшов натовп громадян, які з бійкою вимагали випустити затриманого?", - пише Геращенко.

Він додав, що у цього може бути дві причини - або щоб звести з ним рахунки як з провокатором, або для того, щоб затриманий уникнув відповідальності за своє хуліганство.

"Особисто я вважаю, що правильна відповідь - друга. Провокатори, за спинами яких стоять політикани, не хочуть нести відповідальність за свої вчинки", - резюмував Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", заворушення, які влаштували прихильники активіста Сергія Стерненка під час акції під стінами Офісу президента України, викликали подив багатьох жителів столиці, які не розуміють, навіщо було бруднити стіни адміністративної будівлі, вибивати скло і псувати майно.