RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Переведення годинника не скасували: коли Україна переходить на літній час

Так як Верховна Рада провалила скасування переведення годинників, Україна перейде на літній час в ніч з 27 на 28 березня о 03:00 за київським часом.

"Апостроф" розповідає, як потрібно переводити стрілки годинника.

Переведення стрілок годинника на літній час проходить в останню неділю березня. Це затверджено це постановою Кабінету міністрів №509 від 13 травня 1996 року.

Таким чином, перехід на літній час в Україні в 2021 році відбудеться в ніч з суботи, 27 березня, на неділю, 28 березня. Цієї ночі о 3:00 українці повинні перемістити стрілки годинника на одну годину вперед.

Сезонне переведення годинників здійснюється з двох причина. Перша - вважається, що це допомагає скоротити витрату електроенергії. Друга - часові пояси можуть негативно впливати на організм людини. Проте, вже багато країн відмовилися від сезонного переведення годинників.

У лютому 2021 року прес-служба Парламенту поінформувала, що профільний комітет Ради рекомендував нардепам прийняти за основу законопроект "Про обчислення часу в Україні" №4201, який має на увазі скасування переходу на зимовий і літній час. Якщо документ затвердять, то буде встановлено єдиний час по Києву - UTC +2.

Читайте також: Україна перейде на літній час: медики дали поради, як уникнути стресу для організму