RU  UA

Протести підприємців, вбивство листоноші під Рівним і загибель пожежника в Одесі - головні новини 22 березня

У Києві відбулася масштабна акція протесту підприємців через запровадження жорстких карантинних обмежень, на Рівненщині підліток жорстоко вбив листоношу, а в Одесі під час гасіння пожежі загинув рятувальник. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Протести підприємців

У Києві відбулася масштабна акція протесту підприємців. Через великий мітинг довелося перекривати центр міста, що спричинило в столиці кількагодинні затори.

Від самого ранку на Майдані Незалежності зібралося близько тисячі людей. До основної вимоги - скасування касових апаратів - додалися і нові. Підприємці вимагали скасувати жорсткі карантинні обмеження у столиці.

Мітингувальники вирушили Банковою, пройшли повз Офіс президента та зупинилися під стінами Кабінету Міністрів. Вони вимагали, щоб до них вийшов прем'єр-міністр. Утім замість Дениса Шмигаля поспілкуватися з людьми прийшли представники Мінекономіки. Вони зазначили, що уряд пообіцяв розробити механізм виплати нової компенсації за карантин.

Вбивсто листоноші під Рівним

На Рівненщині 17-літній підліток жорсткого вбив листоношу, яка принесла його бабусі 18 тисяч гривень пенсії. Закривавлене тіло жінки у будинку знайшла молодша сестра зловмисника.

Убиту листоношу звали Світлана. Без матері залишилися шестеро дітей.

Наразі підліток перебуває в СІЗО. Відомо, що хлопця раніше затримували за крадіжку. Крім того, він перебуває на обліку в психіатра. За вбивство жінки йому загрожує довічне ув'язнення.

Загибель пожежника в Одесі

В Одесі під час гасіння пожежі загинув рятувальник. Чоловікові було 48 років.

Постраждалий пожежник так і не потрапив до лікарні. Він помер у кареті швидкої допомоги. Причину смерті пожежника поки встановлюють.

Вогонь спалахнув у приватному двоповерховому будинку пообіді. Пожежу вдалося приборкати за годину. До гасіння залучили 23 рятувальники та чотири одиниці спецтехніки.