RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Погром під стінами ОПУ: ще п'ятьом учасникам заворушень повідомили про підозру

За порушення громадського порядку під час акції на підтримку засудженого за викрадення людини активіста Сергія Стерненка 20 березня біля стін Офісу президента в Києві ще на трьох учасників складено протоколи про адміністративні порушення.

Про це повідомляють в Telegram-каналі "Самозахист".

Як сказано в повідомленні двох учасників акції, які тримали під час акції запалені фаєри, Ігор Поташенков і Олег Кобезський притягаються до відповідальності за ст. 195, ч.6 КпАП "Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів". Ще одному активістові, Артуру Єфименко, вручили протокол по ст. 173 КУпАП - нецензурна лайка в громадських місцях.

Нагадаємо, що учасники акції, зокрема, розмалювали будівлю Офісу президента червоною фарбою і підпалили табличку з написом "Президент України". З цього приводу поліцією порушено кримінальну справу.

"Подію кваліфіковано як хуліганство. У рамках досудового розслідування встановлюються всі обставини вчинення правопорушення", - раніше повідомили в поліції.

Організатору акції під Офісом президента, де відбулися заворушення, лідеру руху "Гонор" Сергію Филимонову пред'явлено підозру по ст. 296 ч. 4 - "хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень". За таке порушення загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Загалом притягнуто до відповідальності вже 9 учасників акції.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 26 березня, фасад Офісу президента України, який розмалювали і забруднили фарбами під час акції 20 березня на підтримку засудженого Сергія Стерненко, співробітники клінінгової компанії повністю очистили.