RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Розгорівся скандал через харчування для бійців ВСУ - годують гниллям і цвіллю: фото

Для української армії закупляють неякісні продукти харчування, зокрема мова йде про тухле м'ясо, гнилі овочі та фрукти і їжу з пліснявою.

Про це у Facebook повідомили нардеп від фракції "Голос" Соломія Бобровська та радниця командувача сухопутними військами Альона Шевцова.

Бобровська заявила, що компанія "Військсервіс Волонтер" як найбільший постачальник до ЗСУ зловживає та постачає неякісні продукти у війська.

Політик наголосила, що у міністерстві ігнорують скарги на продукти, а міністр оборони України Андрій Таран у відповідь на її запитання заявив, що таких порушень давно немає.

"Тим часом у Міноборони - два невиконані рішення суду, три рішення АМКУ, і кілограми гнилих продуктів, які купують для армії за гроші платників податків. Дуже чекаю засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки з цього питання ", - додала Бобровська.

Альона Шевцова повідомила, що "ця шарашкіна контора дозволяє собі такі речі системно і часто". За її словами, керівники військових структур ГШ та командири бригад, посадові особи , які відповідають за харчування, неодноразово піднімали це питання, і нещодавно навіть була нарада за участю керівника компанії- постачальника, де він пообіцяв, що виправить ситуацію.

"І ось на сьогодняшніх фото ми спостерігаємо, як він виконав свої зобов’язання", - пише Шевцова.

"Проблема в тому, шо ця контора виграла тендер для постачання на всі ЗСУ. Це вкотре доводить , що система "Прозорро" недосконала, й аферисти вже давно навчилися обманювати її, виставляючи на торги підставні свої ж фейкові компанії, які спеціально реєструють для таких цілей - це також проблема, на яку потрібно звернути увагу на державному рівні", - додала вона.

Читайте також: Коронавірус і корупція наступають: чому Міноборони не може нагодувати солдатів