RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Школярі повертаються до навчання, але не скрізь: де влада продовжила канікули

Через складну епідеміологічну ситуацію в країні в окремих регіонах країни влада вирішила продовжити весняні канікули для школярів.

Україні не обійтися без локдауну, але він доб'є психіку людей - лікар-імунолог

"Апостроф" розповідає, де влада вирішила продовжити канікули і до якого терміну.

Харків

В загальноосвітніх установах міста Харкова весняні канікули для школярів продовжили до 5 квітня.

"Учні молодшої школи повернуться до звичайних занять у класах 5 квітня. Форма навчання учнів 5-11 класів залежатиме від епідеміологічної ситуації", - йдеться у повідомленні прес-служби Харківської міськради.

Ужгород

В Ужгороді до 2 квітня продовжили карантин для учнів 1-4 класів. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні протиепідемічної комісії Ужгородської міськради. Керівникам закладів рекомендували також розглянути питання про дистанційне навчання.

Маріуполь

У Маріуполі через зростання захворюваності на COVID-19 серед дітей шкільні канікули продовжено ще на тиждень - до 9 квітня. Про це йдеться у повідомленні на сайті міськради.

"З метою скорочення поширення коронавірусу і захисту здоров'я в Маріуполі було прийнято рішення про продовження канікул в школах до 9 квітня включно", - йдеться у повідомленні.

Одеса

В Одесі, крім базового правила про дистанційне навчання для старшокласників на час дії червоної зони, допустили можливість такого навчання і для частини молодших класів після 28 березня. Як повідомила директор департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич, частина батьків звернулася до місцевої влади з проханням перевести на онлайн-навчання і 1-4 класи. Тому в школах проведуть опитування батьків і при необхідності сформують дистанційні молодші класи в тих випадках, де сім'ї попросять про віддалений режим навчання.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві школярі шкіл у понеділок, 29 березня, відновлять навчання, однак для початкової та старшої школи передбачено різні форми навчання - учні 5-11 класів до 9 квітня продовжать навчання дистанційно.