RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україні під час карантину несподівано виріс попит на авто: названо лідерів продажів

На тлі посилення карантину в Україні в березні 2021 року український авторинок виріс відразу на 45%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting.

В березні 2020 року зусиллями всіх операторів вдалося реалізувати понад 9 тис. нових легкових автомобілів, що на 45% більше торішнього показника.

Практично всі оператори автомобільного ринку фіксували в березні значне зростання продажів, деяким навіть вдалося збільшити продажі удвічі.

"Після двох місяців спаду в 2021 році, березневий сплеск продажів не тільки вирівняв ситуацію, а й перевів тренд річних продажів в позитивну зону. Тепер, за підсумками 3 місяців 2021 року український авторинок зростає на 5,2%", - йдеться в повідомленні.

Відбувся перерозподіл і в рейтингу популярності брендів. Так найпопулярнішими новими авто в березні в Україні були автомобілі марки Renault, якій вдалося наростити продажі на 45%. Додав позицій і німецький виробник Volkswagen: бренд зміг в березні вийти на 5-е місце з ростом майже в 80%. Після довгої перерви знову в "десятку" повернувся китайський виробник Chery.

Сплеск продажів у березні відбувся і в преміальному сегменті. Додали в продажах майже всі бренди, за винятком Lexus, у якого був спад продажів (-20%). Цим відразу скористався Land Rover.

Як писав "Апостроф" раніше, в Україні вибрали найкращі легкові авто 2021 року і назвали переможця.