RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Інвестори "Аркади" перекрили вулицю в центрі Києва - фото акції

У Києві біля Нацбанку вкладники банку Аркада перекрили вулицю Інститутську с вимогою добудувати ЖК.

Про це повідомило видання "Укрінформ".

"Інвестори банку Аркада перекрили вулицю Інститутську навпаки Нацбанку і вимагають допомогти їм добудувати ЖК, виділивши на іпотечні кредити для населення 3,5 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Протестувальники вимагали, щоб до них вийшов голова Національного банку Кирило Шевченко. До них вийшов його представник, який зареєстрував звернення.

Акція протесту почалася о 09:30 біля будівлі Кабміну. Мітингувальники були під будівлею Кабінета міністерства та Офісом президента України та вимагали, щоб до них вийшов президент Володимир Зеленський.

Мета акції - закликати керівництво держави призначити проведення прес-брифінгу за участю вищих посадових осіб з публічним підписанням Меморандуму про взаємодію і співробітництво при відновленні і завершенні будівництва житлових комплексів і нежилих приміщень, які будувалися АТ АКБ "Аркада", закликати керівництво держави сприяти у виконанні меморандуму, закликати керівництво держави виділити кошти для прискорення добудови об'єктів "Аркади", негайно припинити незаконне вивезення піску з Осокорків-Центральних.

Безстрокова акція протесту об'єднання інвесторів банку "Аркада" триває з 29 травня 2020. Мітингувальники вимагають відновити будівництво 39 будинків. Інвестори розгорнули намети під будівлею КМДА.

Правління НБУ 25 серпня 2020 ухвалило рішення про віднесення банку "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

Банк "Аркада" зупинив будівництво трьох житлових масивів у Києві ("Патріотика", "Еврика", "Патріотика на озерах"), де у спорудження квартир вклали кошти понад 12 тис громадян.