RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Папа Римський у Великодній промові згадав про війну в Україні

У неділю, 4 квітня 2021 року, коли християни західного обряду святкують Великдень - Світле Христове Воскресіння Сина Божого Ісуса Христа, Папа Римський Франциск виступив зі своєю щорічною великодньою проповіддю, в якій згадав про війну на Донбасі.

Католицький Великдень: коли його святкують у 2021 році і головні особливості

Про це повідомляє Vatican News.

Папа Франциск 4 квітня провів Великодню месу у базиліці Святого Петра, де виступив з традиційним посланням Urbi et Orbi ("місту та світові" - "Апостроф"). Великодня меса зазвичай проводиться перед десятками тисяч людей на площі Святого Петра у Ватикані, але цього року - вже вдруге - Папа Франциск відправив службу лише перед обмеженою групою людей, щоб не допустити поширення коронавірусу.

Під час Великодньої проповіді Папа Римський назвав продовження воєн та гонку озброєнь "скандальним" у контексті пандемії, а також закликав міжнародну спільноту ділитися вакцинами з найбіднішими країнами.

Папа закликав звільнити в'язнів конфліктів в Україні та Нагірному Карабасі.

"Хай буде звільнено військовополонених на сході України та в Нагірному Карабаху і хай припиняться перегони озброєнь", – сказав Папа Римський.

Раніше "Апостроф" публікував цікаві факти про Великдень - одне з головних релігійних свят як у православних, так і у католиків.