RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Буде не краще, ніж в квітні: яка погода чекає українців на Великдень і до кінця травня

Квітень і травень цього року будуть відрізнятися нестійкою погодою. Може бути не одна хвиля холоду і не одна хвиля тепла.

Про це розповіла OBOZREVATEL завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

"Тепер це нормально для нас - кожні 4-5 днів зміна погоди. Треба розуміти, що, якщо ви їдете кудись відпочивати в спекотний день на кілька днів, то це не означає, що повернетеся в таку ж погоду", - зауважила вона .

За словами вченої, потрібно дочекатися 15 квітня. Там вже і кліматична температура буде вище, і окремі дні будуть дуже теплими.

"До речі, по ним можна буде визначити, яким буде травень. Травневі дні не будуть краще, ніж ті теплі дні в квітні", - повідомила вона.

За словами Мартазінової, погода на травневі свята і на Великдень, навряд чи буде по-весняному теплою. Черговий прохолодний період почнеться ще в кінці квітня.

"Поки що видно, що весь тиждень до Великодня погода буде млява, з опадами. Опади незначні, але все одно вони не будуть створювати весняного настрою. Мабуть, в день Світлого Воскресіння температура може навіть трохи знизитися, Пасха буде прохолодною, хоч і без опадів, але не дуже радісною", - спрогнозувала синоптик.

Однак відразу після Пасхи погода порадує справжнім весняним теплом, продовжила синоптик. В цілому травень буде відносно прохолодним у порівнянні з попередніми роками.

У середу, 7 квітня, Україну накрив холодний арктичний повітряний фронт, який приніс похолодання і сніг.

Україну чекають квітневі морози: синоптик озвучила прогноз погоди на тиждень