RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Відзначилася під Шумами: військова медик нагороджена офіцерським орденом, фото

Військовий медик Світлана Землина нагороджена офіцерським орденом Богдана Хмельницького III ступеня за допомогу на поле бою і проявлену сміливість під час бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данилов на своїй офіційній сторінці в Facebook.

За словами представника Ради національної безпеки і оборони України, йдеться про військового медика Світлану. Жінка ризикнула власним життям, і витягла поранених бійців з-під обстрілу ворожих військ під населеному пункти Шуми 26 березня 2021 року.

Олексій Данилов додав, що він спілкувався з президентом України Володимиром Зеленським та обговорив з ним подвиг Світлани, яка, за словами глави держави, продемонструвала мужність і сміливість, яка навіть не всім чоловікам властива.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що Світлана відзначилася і змогла виділитися на тлі інших військовослужбовців. Україна багато в чому зобов'язана військовому медику. У своєму повідомленні Олексій Данилов також зазначив, що потрібно зробити все можливе, щоб віддячити жінці.

Світлана Землина є бойовим медиком гірничо-штурмової компанії. У п'ятницю, 9 квітня 2021 року, жінку нагородили офіцерським орденом Богдана Хмельницького III ступеня. На завершення Олексій Данилов висловив слова подяки батькові і матері Світлани - Геннадію Анатолійовичу і Людмилі Андріївні.

Як повідомляв "Апостроф", 8 квітня на Донбасі в результаті обстрілу російсько-окупаційних військ загинув 22-річний військовослужбовець з Миколаєва Денис Юшко.