RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Героїня фейку кремлівської пропаганди про "розп'ятого хлопчика" поскаржилася на цькування і приниження, відео

Героїня сюжету російських пропагандистів Галина Пишняк, яка розповідала про "розп'ятого хлопчика в Слов'янську", шкодує про свій вчинок.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Youtube-каналу FakeNews.

Жінка все ще вірить в цю історію, але нічого "не підтверджує, і не спростовує".

Більш того, Галина Пишняк зізналася, що зіткнулася з приниженнями після переїзду до Росії через те, що вона - уродженка Західної України, а після виходу сюжету про "розп'ятого хлопчика" для неї все обернулося в гіршу сторону.

"Історію з хлопчиком в ростовському таборі (для біженців - Ред.) знали ще до мене. Неправда? Нехай буде неправда. Я не хочу нічого говорити. Кожен має право на свою думку. Хто бачив, хто там був - той знає. Навіть мої сусіди говорили: "Ти - єдина, хто не побоялася сказати правду". Ніхто не скаже правду, люди бояться", - заявила Пишняк і додала, що після цього фейку почалося цькування її сім'ї.

За словами героїні пропагандистських роликів, її чоловік раніше служив в "Беркуті", а потім зрадив Україну і перейшов на бік терористів "Л/ДНР". У базу "Миротворець" вона потрапила через допомогу російсько-окупаційним військам.

"В цілому в Росії люди погано ставляться, коли дізнаються що ми - біженці. Не сприймають нас за людей. Кажуть: "Вали в свою Україну, на тебе тут ніхто не чекав". Кажуть: "Україна - це ворог, а ти - Україна", - зізналася Пишняк і підкреслила, що в 2019 році вони з чоловіком отримали російське громадянство.

Раніше ми розповідали, що російські пропагандисти запустили фейкове відео про наступ ЗСУ і бої під Луганськом.