RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Активісти звинуватили керівника ДФС Мельника в "кришуванні" махінацій Галнафтогазу - ЗМІ

"Активісти звинуватили керівника ДФС Мельника у "прикритті" податкових махінацій Галнафтогазу" – пише УНН.

"Акція протесту проходить. 12 квітня. Активісти громадської організації "Народ проти корупції" на акції протесту вимагають від голови Державної фіскальної служби Вадима Мельника зупинити податкові махінації концерна "Галнафтогаз", власника мережі заправок ОККО", - передає УНН, вони скандували: "ОККО ухиляється від сплати податків", "Мельник, зверни увагу на Галнафтогаз".

"Концерн використовує всілякі схеми ухилення від сплати податків, в тому числі так звані податкові "скручування" - для відшкодування "липового" ПДВ", - пише видання.

"Галнафтогаз не просто не виплатив 2,5 млрд грн податків, а й отримав з держбюджету відшкодування ПДВ в сумі 360 млн грн, каже Клітний", - говориться у новині.

"Такі схеми неприпустимі особливо сьогодні, коли на Донбасі загострення військових дій, в країні криза і пандемія. Ми вважаємо, що фіскальна і податкова служби мають втрутитися в ситуацію і зупинити зловживання. ОККО і Галнафтогаз мають всі фінансові можливості для того, щоб платити податки в повному обсязі", - процитовано Антона Клітного в матеріалі УНН.

"Активісти вважають, що пасивна позиція Вадима Мельника щодо Галнафтогазу може вказувати на ознаки корупції: "Цей пан на сьогоднішній день просто не хоче звертати на ситуацію увагу. Можливо, великі гроші цій компанії замилюють його очі, тому Галнафтогазу дозволяють зловживати, не платити податки і нехтувати законом", говориться в новині УНН.