RU  UA

​Обіцяного три роки чакають: названо головну проблему з планом влади щодо вакцинації в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про те, що необхідно вакцинувати від коронавірусу більшість дорослого населення країни до кінця року, але така ідея є нереальною і непрофесійною.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів міністр охорони здоров'я України у 2014 році, медичний директор DocRadar Олег Мусій.

За його словами, такі обіцянки будуть не виконані, як й інше обіцяне тими, хто знаходиться в прямому підпорядкуванні глави держави. Мусій зазначив, що має на увазі Верховну Раду, РНБО, а також Міністерство охорони здоров'я.

"Знаєте, обіцяного три роки чекають. Давайте ми вам сьогодні нічого не зробимо, нам нема про що звітувати, але ми знову вам наобіцяємо їм золоті гори. Це нереально абсолютно - отримати колективний імунітет і зробити щеплення такої великої кількості українців", - сказав експерт.

Опитування серед українців свідчить про те, що зробити щеплення від коронавірусу готові менше 50% населення. Решта не готові робити щеплення жодним з препаратів.

"Тому цим обіцянкам я не довіряю і не вірю. Непрофесійні люди готують президенту непрофесійні доповіді і непрофесійні укази, які потім викликають в суспільстві глузування, на жаль", - сказав Мусій.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Колективний імунітет українців від коронавірусу буде досягнутий тільки одним шляхом - екс-голова МОЗ.