RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні можуть схвалити розмитнення "євроблях" за новими правилами: що потрібно знати

У четвер, 15 квітня, Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні може схвалити розмитнення "євроблях" за новою процедурою і зменшити розмір штрафів за порушення митного законодавства.

Про це у коментарі "РБК-Україна" розповіла заступник керівника фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

За словами Кравчук, парламент планує розглянути у другому читанні пакет законопроектів, які стосуються "євроблях".

"Йдеться про два законопроекти, які фактично унормовують, яким чином можна легалізувати і сплатити відповідні суми та штрафи за авто на європейських номерах, які були ввезені до кінця минулого року", - сказала парламентар.

Вона додала, що йдеться про десятки тисяч автівок.

"Люди зможуть сплатити штраф 8,5 тисячі гривень і також додаткові мито і податки, але у будь-якому випадку ця сума не буде більшою, ніж тисяча євро, що значно менше, ніж за діючим законодавством. Але це буде останній такий варіант вирішення питання "євроблях", і надалі будемо вже розробляти законопроекти, які будуть уже поступово протягом кількох років зменшувати ввізне мито на іноземні автівки", - підкреслила нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", перед 8 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроекти, що дають можливість разового розмитнення авто з єврономерами за умовні 1000 євро.