RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Фури незаконно вивозять пісок з житлового масиву "Осокорки-Центральні": активісти звинувачують завод Ковальської

У Києві невідомі незаконно вивозять пісок з території житлового масиву "Осокорки-Центральні" "на завод залізобетонних конструкцій ім. Світлани Ковальської". 16 квітня Об'єднаний актив інвесторів збанкрутілого забудовника банку "Аркада" виїхав на масштабний автомітинг.

Як говориться в матеріалі Народної правди, "Аркада" намила пісок за рахунок коштів інвесторів ЖК "Еврика", "Патріотика" і "Патріотика на озерах". Він зберігається на будмайданчику для завершення будівництва ЖК. Намір добудувати будинки закріплено в меморандумі, який на початку квітня підписали столична влада та інвестори.

Однак пісок стали вивозити невідомі під прикриттям озброєних "тітушок". Тільки з 9 по 14 квітня з території житлового масиву виїхало 350 фур, завантажених піском. "Рух вантажівок "Стромат" компанії-перевізника між озерами Небреж і Тягло зафіксували громадські активісти. За їх оцінками, нелегали щодня продають близько 3 тисяч тонн піску. Як показали результати моніторингу, автомобілі рухаються для відвантаження на завод залізобетонних конструкцій ім. Світлани Ковальської", - пише Народна правда з посиланням на активістів.

За даними Об'єднаного активу інвесторів, підприємство поінформоване про походження піску і купує його за цінами, значно нижчими за ринкові. Обурені інвестори "Аркади" організували автомітинг у "Дарницького заводу ЗКБ" групи Ковальської по вул. Бориспільській, центрального офісу заводу на Великій Васильківській. Активісти також провели автомітинг біля будівель МВС, НБУ і Кабміну. Активісти вимагають негайно втрутитися в ситуацію, зупинити крадіжку піску і захистити їх право на куплене житло.

Нагадаємо, у серпні 2020 року активісти повідомили про нелегальний видобутку піску на столичних Видубичах, яку "кришує" скандальний депутат Київради Сергій Паладій. Баржа та вантажівки вивантажували пісок на території бетонного заводу Ковальської.