RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Коломойського викрили в скупці сталеливарних заводів в США: на це могли піти гроші "ПриватБанку"

Український бізнесмен Ігор Коломойський, проти якого введено санкції в США, разом з партнерами заволодів 13 сталеливарними заводами в різних штатах, які були придбані за гроші, незаконно виведені з націоналізованого "ПриватБанку".

Про це йдеться в розслідуванні американського видання Pittsburgh Post-Gazette.

Своє розслідування американські журналісти побудували на раніше закритих судових документах, звітах федеральних розслідувальних органів, розмовах із співробітниками численних підприємств.

В результаті їм стало відомо, що в 2006-2016 роках Коломойський з партнерами став власником 13 сталеливарних заводів в різних регіонах США. Ймовірно, на їх покупку було витрачено кошти, незаконно виведені з ПриватБанку перед націоналізацією.

Журналісти відзначають низький рівень дотримання техніки безпеки на сталеливарних заводах Коломойського, через що тут регулярно траплялися виробничі травми. Крім того порушення були зафіксовані щодо дотримання екологічних норм. Через це частина заводів була закрита і відбулися масові звільнення. Через порушення в процедурі податкових відрахувань, багато травмованих і звільнених працівників не могли отримати належні їм виплати.

Розслідувачі також зазначили, що Коломойському належали чотири офісні висотки в центрі Клівленда (штат Огайо) і престижний готель на 484 кімнати.

У виданні нагадали, що дії Коломойського розслідуються департаментом юстиції США і правоохоронними органами України.

Як повідомляв "Апостроф", введені Сполученими Штатами Америки санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського і членів його сім'ї є першим кроком, за яким будуть наступні, оскільки в США розслідують низку справ проти бізнесмена.