RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Названо авто, які провалили краш-тести - водіям і пасажирам загрожує небезпека: відео

Страховий інститут безпеки дорожнього руху (IIHS) склав список автомобілів, які особливо погано показали себе під час краш-тестів.

Про це пише caranddriver.

Hyundai Accent 2007 року випуску

Під час випробувань на бічний удар автомобіль Accent отримав оцінку "погано", не дивлячись на наявність передніх і задніх подушок безпеки. Цей тест показав, що в разі бокового удару дійсно безпечніше сидіти на задньому сидінні. Задній пасажирський простір Accent отримав оцінку "Добре", але у манекена за кермом справи йшли не так добре.

Honda Fit 2013 року

Під час краш-тесту надмірний рух манекена, викликаний ременем безпеки водія, призвело до того, що голова манекена зісковзнула з подушки безпеки і зіскочила з неї. Подушка безпеки з найкращим покриттям утримувала б голову манекена на місці і могла б запобігти удару по передній стійці, керма або панелі приборів. Насткпна модель Fit отримала вищі оцінки безпеки в краш-тестах IIHS.

Nissan Quest 2014 року

Квест з 2011 по 2017 рік отримав оцінку "погано" в краш-тестах. IIHS довелося зняти водійське сидіння, щоб забрати свій випробувальний манекен. І це не єдиний фургон з такими поганими рейтингами.

Mazda CX-9 2014 року

Під час випробування манекен майже не торкався подушки безпеки і в кінцевому підсумку вдарився об віконну раму. Бічна подушка безпеки CX-9 так і не спрацювала, і після аварії ноги манекена були затиснутими між сидінням і нижньою панеллю приладів. Той же CX-9 показав найкращі результати під час краш-тестів з помірним перекриттям спереду і збоку, отримавши гарні оцінки в обох випадках. Сьогодні кожен автомобіль в модельному ряду Mazda, за винятком MX-5 Miata, що не тестувалася, отримав рейтинг Top Safety Pick + від IIHS.

Ford Escape 2018 року

Манекен на сидінні переднього пасажира скотився з боку передньої подушки безпеки під час краш-тесту, а бічна шторка безпеки так і не спрацювала. Нижня частина приладової панелі Escape обрушилася досить далеко, щоб торкнутися колін пасажирів. Але, варто зазначити, що у випадку з новими Моделі Ford Escape ця проблема вирішена і вони отримали п'ятизірковий рейтинг безпеки від NHTSA.

Як писав "Апостроф" раніше, названо найпопулярніші в Україні авто по областях в березні і ціни на них.