RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Сльози течуть по щоках": в Україні вдалося врятувати вагітну з тотальним ураженням легень, фото

У Дніпрі врятували вагітну мешканку Павлограда, у якої через коронавірус розвинулося важке ураження легень.

В Україні стартувала вакцинація препаратом Pfizer: хто отримає щеплення і що потрібно знати про "побочки"

Про це розповів головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко на своїй сторінці в Facebook.

Він наголосив, що майбутні мами дуже уразливі перед Covid-19, пневмонія у них протікає дуже важко, висушуючи навколоплідні води і не даючи народити фізіологічно.

Таких жінок рятує реаніматолог і керівник КОВІД-центру Мечникова Ірина Китова.

38-річна Олена з Павлограда заразилася на коронавірус і довго лікувалася вдома народними засобами. Їй ставало все гірше і відразу два життя - її і малюка, опинилися під загрозою. Крім того у жінки є ще двоє дітей.

"Пройшла всі - непритомність, 22 дня реанімації, 30 днів КОВІД-терапії, операційну - кесареве. Страшні думки і очікування. Видужує ... Солоні сльози важкої весни течуть по її щоках. Третя здорова дитина з'явилася в їхній родині в день її народження" , - пише Риженко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дніпровські лікарі врятували життя подружжю з Жовтих Вод, яких у важкому стані з коронавірусом госпіталізували в лікарню. Медики застосували новий метод лікування COVID-19, зараз Микола і Неля почали одужувати.