RU  UA

Інший вірус: лікар розповіла про складнощі нової хвилі коронавірусу

Кількість хворих на коронавірусну інфекцію в Україні повільно зменшується через те, що в країні почав циркулювати інший штам вірусу, до якого люди більш чутливі.

Таку думку висловила в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV лікар-пульмонолог Світлана Гук.

За її словами, після Різдва в Україні теж спостерігався підйом захворюваності, але тоді це був інший вірус.

"Зараз ми бачимо цей британський штам, люди чутливі до нього, хворих більше. Але це не тільки у нас. Взагалі-то наша крива захворюваності повторює криву захворюваності багатьох країн світу. Якщо ми бачимо, що там є якась мутація, то вона прийде і до нас ", - зазначила лікар.

Світлана Гук стверджує, що в Україні зменшення кількості захворювань COVID-19 залежить від того, скільки людей перехворіли саме цим штамом вірусу, скільки людей мають імунітет, скільки людей вакцинувалися.

"Взагалі математична модель поширення вірусної інфекції має багато складових, щоб цей графік малювався. Те, що ми робимо, - це лише одна зі складових, яка розтягує цей графік і не робить його таким амплітудним", - підкреслила вона.


Детальніше про те, яку ситуацію з коронавірусом в Україні можна чекати після травневих свят читайте в матеріалі "Апострофа": Не потрібно бути провидцем: після Пасхи ситуація з ковідом зміниться - лікар Світлана Гук