RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Донбасі впіймали диверсантів - готували масове отруєння бійців ВСУ: фото

У Луганській області злочинна група планувала розпорошення отруйної речовини в приміщеннях, де тимчасово дислокується підрозділ Збройних Сил України, з метою заподіяння шкоди життю і здоров'ю українських солдатів.

Про це повідомили на сайті Офісу Генпрокурора.

Як сказано в повідомленні, учасники групи готували вчинення злочину на одному з об'єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де знаходиться підрозділ ЗСУ. Застосувати вони збиралися хлор.

"У двох учасників групи виявлено та вилучено кошти і знаряддя для збору і передачі співробітнику так званого "Міністерства держбезпеки ЛНР" інформації щодо оборонної сфери. Дані про розташування оборонних об'єктів, позиції Збройних Сил України та передислокацію військової техніки вони отримували, в тому числі, від військовослужбовця ЗСУ ", - розповіли подробиці діяльності диверсантів в прес-службі ОДУ.

Організатор групи затриманий, вирішується питання про повідомлення про підозру всім учасникам і обрання для них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники Служби безпеки України викрили та затримали колишнього бойовика ЛНР, який переїхав на підконтрольну української влади територію через РФ і влаштувався на роботу в структуру Міністерства внутрішніх справ.