RU  UA

Це наркотик: російський журналіст розповів, як путінські пропагандисти розпалюють ненависть

В системі організації влади в Російській Федерації пропагандисти знаходяться ієрархічно вище, ніж це було в Радянському Союзі чи нацистській Німеччині і їхнім завданням, на відміну від попереднього режиму в СРСР чи в Третьому рейсі, є розпалювання ненависті.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський журналіст, колишній секретар Спілки журналістів Росії і нинішній опозиційний політик Ігор Яковенко.

"Важко уявити, щоб в нацистській Німеччині чи СРСР якийсь такий собі Соловйов вказував політикам, що їм робити, як це ми бачимо в Росії. Він дозволяє собі вказувати російським сенаторам і поучати їх. Ще один момент: пропагандистські телешоу генерують російську еліту, запрошуючи до себе експертів чи депутатів і робить з них політиків", - пояснив Яковенко.

За його словами, небезпека російської пропаганди значно вища для людства, ніж пропаганда в СРСР чи гітлерівській Німеччині.

"Путінська пропаганда не має ідеї, там є тільки ненависть. Це наркотик. Людей підсаджують на ненависть, і це використовують російські пропагандисти, граючи на нижніх поверхах людської свідомості, які ведуть до пекла. І в людей тоді з'являється потреба когось ненавидіти, принижувати, ображати - саме це дуже сильно розвиває російський телевізор. Росіяни підсіли на цей наркотик, як люди підсідають на більш важкі наркотики. Пропаганда в Росії розпалює ненависть до України, і на це підсіла частина російських телеглядачів. Причому вони ненавидять весь український народ, а не владу: принижується цілий народ, розпалюється ненависть до цілого народу. І це не тільки український народ, в залежності від ситуації і інші народи", - додав журналіст.