RU  UA

Російський журналіст назвав єдиний сценарій падіння режиму Путіна

Єдиним способом зміни влади в Росії і шляхом до розпаду імперії є серйозні санкції, які призведуть до падіння економіки. Урізання коштів на утримання може знесилити силовий блок Росії і створити сприятливий грунт для масових протестів і внутрішнього розколу еліт.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський журналіст, колишній секретар Спілки журналістів Росії і нинішній опозиційний політик Ігор Яковенко.

"В Росії немає опції зміни влади демократичним шляхом. Також немає можливості того, що масові демонстрації і вуличні протести зметуть цей режим - в Росії 2 мільйони 600 тисяч силовиків, які готові виконати будь-який божевільний наказ. При цьому намотування людей на гусениці танків, як це було в Китаї на площі Тяньаньмень - це ще м'який варіант. Не існує такого рівня жорстокості, на який би не пішов путінський режим", - заявив журналіст.

За словами журналіста, є лише один варіант, коли в Росії можуть відбутися серйозні зміни.

"Є лише єдиний варіант: коли до Росії будуть застосовані справжні серйозні санкції. Це може бути відключення від SWIFT, повне паливно-енергетичне ембарго, в результаті якого економіка Росії впаде настільки, що грошей не буде вистачати на підтримку силового блоку. В такому випадку почнеться поступове розповзання соціальних тканин і поступовий розпад Росії. Тільки в такому випадку можу відбутися внутрішній розкол еліт і протест зможе знести залишки цього режиму. Це єдиний варіант. Ну, ще можливий варіант в разі смерті диктатора. Тільки так може відкритися вікно можливостей, яке наблизить розпад імперії", - додав Яковенко.