RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Воював за бойовиків на Донбасі: в Італії затримали колишнього поліцейського-сепаратиста

В рамках операції "Lone Wolf" італійська поліція розшукала колишнього поліцейського з Кальярі, який воював в Україні на стороні проросійських незаконних збройних формувань.

Про це повідомляється на порталі МВС.

Відзначається, що в 2015 році чоловік вже потрапляв в поле зору правоохоронців, в рамках розслідування участі італійських громадян-найманців в НВФ на сході України. Тоді затриманий уникнув покарання, стверджуючи, що не стріляв у українських бійців.

Однак, зараз проти 50-річного чоловіка відкрито нове кримінальне провадження, його звинувачують у терористичній діяльності. На час слідства підозрюваний не може залишати країну, а в його будинку вже пройшли обшуки.

Слідчі відстежили численні банківські транзакції на особистий рахунок підозрюваного, які надходили з так званої "ДНР", а також вилучили фото, відео та інші документи, що підтверджують підозри слідства.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники Служби безпеки України викрили та затримали колишнього бойовика ЛНР, який переїхав на підконтрольну української владі територію через РФ і влаштувався на роботу в структуру Міністерства внутрішніх справ.