RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Інтервал між введенням першої та другої доз AstraZeneca збільшать: важливе уточнення МОЗ

Експерти дійшли висновку, що ефективність вакцини від COVID-19 AstraZeneca зростала до 81,3%, коли другу дозу препарату вводили за 12 тижнів після першої.

Про це інформує прес-служба МОЗ, посилаючись на дослідження, які опубліковані у виданні The Lancet.

У міністерстві зазначили, що після досліджень низка країн світу змінила інтервали щеплення вакциною AstraZeneca.

У Франції Вищий орган охорони здоров’я, наприклад, рекомендує інтервал введення двох доз препарату від 9 до 12 тижнів. Німецькі фахівці наполягають, що такий інтервал повинен становити 12 тижнів, якщо це можливо.

Національний консультативний комітет Канади з імунізації рекомендує збільшити кількість осіб, які будуть щеплені першою дозою AstraZeneca в умовах обмеженого постачання вакцин проти COVID-19, і щепити населення другою дозою за 4 місяці після першої.

Тому, як зазначають у МОЗ, в Україні також вирішили збільшити інтервал між введенням першої та другої доз препарату AstraZeneca (Covishield, SKBio) з 4 до 12 тижнів.

"На сьогодні, спираючись на досвід цих країн, в Україні Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики також схвалила рекомендації збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio) з 4 до 12 тижнів", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми розповідали, що Україна уклала контракт на поставку додаткових 10 млн доз вакцини Pfizer.