RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні зростає попит на комерційні авто: які моделі найчастіше купують

У квітні на українському ринку було реалізовано і зареєстровано 1266 нових комерційних автомобілів. Це в 2,5 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба асоціації "Укравтопром".

У минулому році в умовах карантину сервісні центри МВС не реєстрували комерційні авто, окрім тих, які призначалися для забезпечення діяльності об'єктів критичної інфраструктури. Через рік ситуація кардинально змінилася і попит на комерційні авто значно зріс - у квітні 2021 року зареєстровано у 2,5 раза більше одиниць вантажних і спецавтомобілів.

Щодо березня поточного року попит на нові комерційні авто збільшився на 8 відсотків.

Найчастіше в звітному місяці, як і в минулому році, в Україні реєстрували автомобілі марки Renault, продажі яких в річному численні виросли на 88% до 261 шт.

На другому місці утрималися автомобілі марки Fiat, яких в квітні зареєстровано 152 одиниць (+ 162% до квітня 2020 року).

Третій результат у МАЗ - 97 машин, що на 439% більше, ніж в минулому році.

Четверте місце рейтингу займають автомобілі Peugeot - 88 нових комерційних авто цієї марки поповнили український автопарк, майже в 2,5 рази більше, ніж роком раніше.

Також до п'ятірки лідерів потрапила ще одна французька марка - Citroen, що реалізувала на українському ринку 86 автомобілів (+ 59%).

Всього з початку року в Україні було зареєстровано 4,1 тис. нових комерційних авто. Це на 55% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні почали частіше цікавитися "чисто газовими" автомобілями, які мають позначення LPI - Liquid Propane Injection. Бензином їх заправити неможливо, бо немає куди - у них на борту присутній тільки газовий балон.