RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чому людей після COVID-19 вражає "чорний грибок": пояснення лікаря

В Індії серед людей, що перехворіли COVID-19, почастішали випадки ураження мукормікозом, який також називають "чорним грибком". Постковідні грибкові інфекції дають серйозні ускладнення на здоров'я.

Про це розповіла на телеканалі "Україна 24" лікар-інфекціоніст Тетяна Логінова.

"Люди лікувалися не тільки стероїдами, але й антибіотиками. Антибіотики також дають дисбіоз організму, у нас в країні найчастіше виникають кандидози. А в цьому випадку на тлі антибіотикотерапії плюс кортикостероїди, які пригнічують запальні процеси, також можуть прекрасно розвиватися ці грибкові інфекції. Ця інфекція може не тільки вражати очі й носову порожнину, а й легені. Це дуже серйозна постковідна інфекція, яка затягує одужання після COVID-19. Це вже буде "лонгковід" ускладнений, і вимагатиме дуже ретельного антимікотичного лікування спеціальними препаратами", - сказала лікар.

За її словами, в Україні найчастіше зустрічаються дисбактеріози, викликані грибами Candida albicans і Aspergillus.

"Ці інфекції найчастіше бувають у людей з ослабленим імунітетом, а також у веганів, тому що не утворюються повноцінні антитіла. Ми завжди наполягаємо на тому, щоб люди харчувалися гідно, щоб були повноцінні білки в раціоні", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", індійський хірург показав фото довгого тромбу, який витягли з пацієнта з COVID-19.