RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Студент зарізав викладача: нові фото і деталі "пасхального" вбивства в Харкові

На Великдень Харків налякало подвійне вбивство - у квартирі виявили вбитими молодого викладача Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова - Олександра Євдокимова і його дівчину Євгенію Більовську. Їх убили 49 ножовими ударами: чоловік отримав 31 удар, а дівчина - 18. У вбивстві молодої пари підозрюють студента 4 курсу того ж вузу, в якому викладав Євдокимов, 22-річного хлопця.

Про це пише видання "Страна".

Подвійне вбивство сталося 2 травня в квартирі на вулиці Дружби Народів (спальний район Салтівка). Тіла Олександра і Євгенії знайшла мама викладача, яка почала турбуватися, що син довго не відповідає на телефонні дзвінки. Вона відкрила двері запасним ключем і виявила свого 29-річного сина і його 24-річну співмешканку вже мертвими - на тілах молодих людей були десятки ножових поранень.

Через кілька годин після виявлення злочину поліцейські отримали інформацію про причетність до злочину знайомого загиблих - 22-річного харків'янина, а в його помешканні виявили та вилучили речові докази - одяг зі слідами крові. Власник квартири опору не чинив і був затриманий.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Його вже заарештували на два місяці.

За словами прокурора Салтівської окружної прокуратури Харкова Інни Шкоркіної, мотиви вбивства встановлюються, але першою версією є раптово виниклі неприязні стосунки або вбивство на грунті ревнощів.

Жертвою злочину став асистент кафедри туризму і готельного господарства ХНУГХ, кандидат економічних наук Олександр Євдокимов. Про його життя і контакти стало відомо з його сторінок в соцмережах. Так, на своїй сторінці в Facebook Олександр Євдокимов оприлюднив запис про перебування у стосунках з Євгенією Більовською. Вона і є другою жертвою вбивства.

Дівчина закінчила харківську гімназію № 55, вивчала правоохоронну діяльність в Харківському національному університеті внутрішніх справ, працювала в компанії "КТ Україна".

Незадовго до вбивства здала державні іспити. На сторінці Євгенії в Instagram багато спільних фотографій з Олександром. На одному зі знімків є інформація про дату знайомства - це 2008 рік. Тобто, на момент смерті вони були знайомі вже 13 років.

За неофіційними даними, загиблі зверталися в поліцію до вбивства, що допомогло поліцейським швидше вийти на слід злочинця. Очевидно, через погрози.

Підозрюваний у вбивстві навчався на четвертому курсі в тому ж вузі, де працював Євдокимов. За деякими даними, це Єгор Турчин. Він був знайомий з вбитими і підтримував з ними дружні стосунки.

Хлопець заперечує версію вбивства і стверджує, що це Євдокимов вбив Євгенію з ревнощів, коли викрив її на зраді з ним. Після цього чоловік напав і на нього, а він, у свою чергу, оборонявся.

Чоловік стверджує, що бачив, як співмешканець бив дівчину ножем, а потім накинувся на нього.

"Саша з цим ножем, який був у нього в руці, повернувся в мою сторону і накинувся на мене з метою вбивства. В ході подальшої боротьби Саша отримав тілесні ушкодження, після чого його агресія закінчилася. Я йому запропонував викликати швидку, він погодився. Я побіг в спальню надати допомогу Євгенії, але вона вже була мертвою. Мене знудило, я побіг в туалет. Там на 2 -3 години знепритомнів ", - сказав 22-річний підозрюваний.

За словами адвоката, хлопцеві не вистачило лічених хвилин, щоб з'явитися в поліцію з повинною. Він консультувався з батьком друга, який працював поліцейським, і був на зв'язку з адвокатом, коли поліцейські їхали до нього в квартиру з обшуком і глушили його телефон.

Харківський суд залишив 22-річного підозрюваного під арештом на 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", поліцейські затримали 22-річного харків'янина, якого підозрюють у подвійному вбивстві викладача місцевого вишу і його дівчини.