RU  UA

Кінець жорстким обмеженням: популярні серед туристів країни відкривають кордони

Популярні серед туристів країни починають виходити з жорсткого карантину. Туреччина після двох тижнів локдауну скоротила комендантську годину, а Португалія та Чорногорія готові відкрити кордони для іноземців.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Туреччина

Туреччина виходить з локдауну. Цей період у країні назвали "контрольованою нормалізацією". Комендантська година триватиме лише з 21:00 до п'ятої ранку.

При цьому люди можуть вільно подорожувати автобусом чи літаком. Ресторани та кафе працюватимуть на виніс та доставку. Торгові центри зможуть приймати відвідувачів лише в будні з 10:00 до 20:00.

Туреччина була на локдауні більше двох тижнів.

Португалія

Послаблюють карантин для туристів і у Португалії. Відтепер у країну можуть в'їжджати мандрівники і "без нагальної потреби".

Однак потрапити до Португалії можна лише за виконання двох умов. Необхідно мати негативний тест на коронавірус та бути туристом з країни ЄС, в якій не стрімко поширюється коронавірус.

Чорногорія

Відкрила кордони для туристів, зокрема, і для українців Чорногорія. Відтепер для в'їзду в країну не вимагатимуть негативного ПЛР-тесту.

Натомість тамтешня влада робить безкоштовні аналізи на коронавірус для повернення додому, аби привабити мандрівників. До 20-го травня у Чорногорії скасували комендантську годину, а також дозволили міжміські поїздки у вихідні.