RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Претензії мають бути не до Степанова: відомий лікар пояснив, хто винен у провалі боротьби з COVID-19

У провалі в Україні боротьби з коронавірусом винен не відправлений Верховною Радою у відставку екс-міністр охорони здоров'я Максим Степанов, а головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який претендує на його місце.

Про це заявив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV колишній міністр охорони здоров'я Олег Мусій.

"Як кандидат на цю посаду - він абсолютно непрофесійна і некомпетентна людина. Не тільки загалом у медицині, а ще й у своїй сфері – декларують же, що він санітарний лікар. Коли людина в Міністерстві охорони здоров’я, будучи заступником міністра, відповідає за санітарно-епідеміологічне благополуччя - а головною претензією до Степанова була погана боротьба з коронавірусом - то перш за все це питання треба було адресувати саме Ляшку. Він відповідав за це і був тією уповноваженою особою, яка мала би боротися ефективно з коронавірусною хворобою", - сказав він.

"Всі ці насмішки, провали, які мав Степанов, зокрема, непостачання вакцин - це все "заслуга" самого пана Ляшка", - додав Мусій.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування підтримав призначення Віктора Ляшко главою МОЗ.