RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Раді підтримали призначення Ляшка главою МОЗ: що про нього відомо

18 травня Верховна Рада проголосувала за відставку міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, а 19 травня Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування підтримав подання прем'єр-міністра України про призначення новим міністром охорони здоров'я нинішнього головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка.

Про це стало відомо в ході засідання, яке транслювалося в Facebook.

Кандидатуру Ляшка підтримали 13 народних депутатів, які були присутні на засіданні, один член комісії утримався.

Віктор Ляшко народився в селищі Осова Дубровицького району Рівненської області, в квітні йому виповнився 41 рік. Одружений, виховує доньку. За освітою - лікар, в 2003 році закінчив Національний медичний університет ім. Богомольця.

У 2015 році закінчив заочну форму навчання Національної академії державного управління при Президентові України (факультет Державне управління в галузі охорони здоров'я). Здобув кваліфікацію магістра державного управління в сфері охорони здоров'я.

Після закінчення медуніверситету сім років працював в системі державної санітарно-епідеміологічної служби Київської області, з 2010 по 2013 пройшов шлях від головного спеціаліста МОЗ України до директора департаменту Держсанепідслужби України.

З 2013 по лютий 2014 року очолював державну установу "Київський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

З 2014 року по лютий 2018 - голова громадської організації "Інфекційний контроль в Україні". З лютого 2018 року по липень 2019 - був першим заступником генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України.

На початку пандемії займався евакуацією українців з Уханю і на численних телеефірах розповідав українцям про особливості нової хвороби. В кінці лютого минулого року його призначили головним санітарним лікарем (до того, в 2017-м, СЕС ліквідували). В останні місяці він займався підготовкою кампанії вакцинації на місцях, пояснюючи, що не відповідає за державні закупівлі.

Згідно з декларацією, в сімейної власності - чотири земельні ділянки в Київській області і квартира в Броварах площею 110 кв.м. Ляшко володіє Skoda Octavia 2017 року. Його річна зарплата - 617 тис. грн, заощадження - 32 тис. доларів і 250 тис. грн.

Читайте також матеріал "Апострофа": Який Ляшко? Навіть якщо Байдена поставити главою МОЗ, він не вирішить питання вакцин - глава лікарського товариства.