RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні вводять літні обмеження для вантажівок: що потрібно знати

В Україні з 1 червня почнуть діяти сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів вдень під час спеки. Ці заборони вводяться на початку літнього сезону щороку задля збереження автомобільних доріг загального користування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укравтодору".

Заборона на рух вдень дорогами загального користування стосується транспортних засобів, фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн, окрім тих вантажівок, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Рух великовагових вантажівок буде обмежуватися з 1 червня у денну пору доби при температурних показниках повітря вище +28 градусів за Цельсієм.

Перечекати спекотний період водії зможуть на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу або скориставшись TIR-паркінгом

Про заборону руху великовагових вантажівок будуть попереджати відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити, які будуть встановлені на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали, як виглядають спецавтомобілі "Фантом", які нещодавно отримали українські поліцейські, незабаром вони з'являться на автомобільних дорогах. Машини призначені, зокрема, для прихованого контролю швидкості рухомих транспортних засобів.