RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В окупованому Криму стався конфуз з фільмом про війну на Донбасі, відео

В окупованому Севастополі під час кінофестивалю "Золотий витязь" глядачам замість фільму "Ополченочка" про бойовиків ЛНР показали фільм про героїв АТО.

Як передає видання "Крим. Реалії", про це повідомив продюсер фільму, бойовик ЛНР Роман Разум, який був присутній на показі.

Організатори кінофестивалю окупантів "Золотий витязь" анонсували показ фільму "Ополченочка", який повинні були показувати 25 травня в кінотеатрі "Москва" у Севастополі. Однак щось пішло не так - за словами Разума, замість фільму про бойовиків ЛНР на екрані почали демонструвати картину про героїв АТО. При цьому Разум не вказав назву українського фільму.

"Через сорок хвилин тільки з'явився горе-оператор і вимкнув фільм. Але після того, як знайшли оригінальну версію "Ополченочки", показ зупинився через 15 хвилин через жахливу якість зображення через несправний проектор. Директор фестиваля Олексій Костюченко сказав, що це диверсія і що вони не розуміють, як до них потрапив український фільм", - йдеться в повідомленні.

Відповідне відео з показу вже опублікували в YouTube.

Разум так само поскаржився, що організатори фестивалю не оплатили проїзд з Луганська і проживання в Севастополі. Також він висловив невдоволення, що фестиваль не взяв "Ополченочку" в конкурсну програму.

Додамо, що організатори показу терміново внесли зміни в програму фестивалю і повідомили, що фільм про бойовиків ЛНР таки покажуть, але в іншому кінотеатрі - "Моряк".

Також з'явилася інформація і про фільм, який "випадково" показали на фестивалі окупантів. Як повідомила на своїй сторінці у Facebook eкраїнська журналістка, письменниця Зоя Казанжі, на екранах демонстрували фільм про українських героїв АТО "Позивний "Бандерас".

"Невідомі замінили файл) Поки пропагандони і глядачі приходили до тями, фільм йшов) А потім організаторам довелось заявити, що "зламався проектор". Коротше, слава невідомим, які не лише Моторолу з Гіві дбайливо переводять на той бік світла, а ще і файли вміють віртуозно заміняти", - написала Казанжі.

Як повідомляв "Апостроф", окупанти в Криму винесли вирок українському відеоблогеру - 22-річного жителя Одеси Олександра Долженкова засудили до одного року позбавлення волі "за створення екстремістського співтовариства".